Over

De zoektocht naar een bier van Sinaai werd gestart in de zomer van 2015 door Peter. Met zijn idee daagde hij de Sinaaise brouwers uit een recept te ontwikkelen voor een feestbier dat een heel jaar lang gedronken kon worden op de feestactiviteiten om het 800 – jarig bestaan van ons dorp te vieren. Blond en vlot drinkbaar moest het zijn en uiteindelijk werd het recept van Maarten gekozen als basis voor het bier. Ook Bart zette mee zijn schouders onder het project om alles verder uit te werken en op zoek te gaan naar een passende brouwerij.

De Graal, een nog vrij jonge brouwerij gelegen in de Vlaamse Ardennen, werd uiteindelijk gekozen om dit recept om te zetten in een lekker bier.

Ondertussen hebben we dit goudblonde bier geproefd en goed bevonden. Het bier heeft een mooie stabiele schuimkraag en ruikt fris hoppig. Een neus van citrus met toetsen van abrikoos en hoppige kruidigheid doen verlangen naar meer.

p1090033

Het mondgevoel is heel fris en alweer redelijk hoppig. Onze Sinay 1217 heeft een evenwichtige bitterheid met een heel mooie afdronk.

Zonder twijfel een vlot drinkbaar bier! Ideaal als aperitief maar drink hem gerust verder. Schaaldieren, kip, kalfsvlees, asperges … dit bier past bij een brede waaier van gerechten. Ook bij pittige Aziatische schotels of bij een lekker kaasschotel zal Sinay 1217 op fantastische wijze je dorst lessen.

Santé!